15. 09.

Závěr srpna nabídl našim pěším turistům z řad znojemských klientů TyfloCentra příležitost vydat se zase jednou na turistický výlet. V úterý 30.srpna jsme se společně vypravili autobusem do Jaroslavic, které leží asi dvacet kilometrů jihovýchodně od Znojma. Dominantou této obce je renesanční zámek, který je v současné době v havarijním stavu, stejně jako přilehlý park, který je neudržovaný a tak jsme si o něm aspoň něco málo přečetli.

Na naší trase jsme si nemohli nechat ujít třetí největší rybník na Moravě – zámecký rybník, kde probíhá každý rok výlov kaprů, ale i jiných ryb. Po asi pěti kilometrech nás čekala odměna jednak v podobě svačiny, ale i vodního mlýna ve Slupi, což je národní kulturní památka ve správě Technického muzea v Brně. Rekonstrukce téhle rozsáhlé renesanční stavby se vyplatila, dnes zde totiž najdete opravdu funkční čtyři mlýnská vodní kola a mlýnský náhon. Exteriér mlýna jsme si prohlédli a zaposlouchali se do hučících mlýnských kol, ale dovnitř jsme se nepodívali, protože se tu zrovna připravovali na očekávané Slavnosti chleba.

A tak jsme si zase jednou pročistili hlavu a vyrazili někam do přírody.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS