17. 10.

Ve středu 12. října 2011 proběhla již podvanácté v ulicích větších měst celé České republiky celostátní sbírka Bílá pastelka.

Na sbírkovém účtu SONS, hlavního pořadatele sbírky Bílá pastelka, je možné shromažďovat finance během celého roku. Sbírku je možné podporovat i zasíláním dárcovských sms. Každoročně pak u příležitosti Dne bílé hole (15. října) vycházejí do ulic stovky dobrovolníků s bílými pastelkami a kasičkami, aby nejen přímo na místě vybrali na podporu nevidomých a slabozrakých co nejvíce peněz, ale i proto, aby byli vidět – jsou připomínkou existence světa lidí s těžkým zrakovým postižením, který potřebuje podporu a pomoc.

SONS spolupracuje při organizaci sbírky s krajskými Tyfloservisy a TyfloCentry. V Brně – městě již tradičně sbírku zajišťovalo brněnské TyfloCentrum.

Letos jsme měli v ulicích 80 dobrovolnických dvojic studentů středních a vyšších odborných škol. Bohužel počasí sbírce příliš nepřálo, což se projevilo v ochotě kolemjdoucích zastavovat a sbírku podpořit. Prochladlí dobrovolníci po skončení sbírky přinášeli promáčené pokladničky, zdaleka ne všechny byly tak těžké, jak jsme si všichni přáli. Na výsledky letošní sbírky si budeme muset chvíli počkat, ale už teď všem dobrovolníkům patří poděkování a uznání!

Fotogalerie

Bílá pastelka 2011, 12. 10. 2011


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS