27. 10.

To je podtitul prezentační akce s názvem Den sociálních služeb, která se už podruhé konala ve městě Znojmě. Ve středu 12. října se na Horním náměstí ve Znojmě otevřelo více jak 23 stánků, ve kterých se představovali po celý den poskytovatelé sociálních a navazujících služeb napříč Znojemskem.

Pracovnice znojemského a moravskokrumlovského TyfloCentra Klára Vítková a Eva Indrová seznamovaly ve svém stánku širokou veřejnost se sociálními službami, které se v TyfloCentru těžce zrakově postiženým poskytují. Zájemci o naše služby přicházeli nejdříve z řad studentů středních škol, kteří projevili největší zájem o přehled zrakových vad a vlastní prožitek při zkoušení simulačních brýlí či při chůzi s bílou holí.

Při prezentaci našich služeb jsme se setkali i s paní profesorkou místního Gymnázia, která do budoucna uvažuje nad besedou pro své studenty o zrakových vadách a o tom jaký je život se zrakovým postižením. Na kompenzační pomůcky pro zrakově postižené se přišla podívat i vedoucí oddělení Hmotné nouze ze sociálního odboru Městského úřadu Znojmo. Na Dnu sociálních služeb jsme rozdávaly naše kontakty, dvě návštěvnice projevily zájem o pomoc při vyřizování příspěvků na kompenzační pomůcky, které si u nás na stánku vyzkoušely.

Mezi příchozími se objevila i řada našich klientů, kteří se přišli informovat o lidech s jiným zdravotním handicapem a poznat jaké služby poskytují ostatní organizace na Znojemsku.

Akce se konala v rámci projektu Slepotou život nekončí, který přináší možnost dozvědět se mnoho zajímavého o sobě i svém okolí.

Fotogalerie

Jeden svět pro všechny ve Znojmě, 12. 10. 2011


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS