25. 10.

Teplé říjnové počasí nám letos připravilo opravdu hodně příležitostí vydat se do přírody. I my ve Znojmě jsme se dlouho nenechali prosit a vypravili jsme se užít si ještě naposledy turistiky. Tentokrát jsme naši výpravu připravovali se zkušeným turistou z řad našich klientů.

V úterý 4. října jsme autobusem vyjeli ze Znojma směr Vranovská Ves. Podle připraveného scénáře jsme se vydali v počtu celkem 8 lidí po široké asfaltce. Brzy jsme zjistili, že naše cesta nebude jen o turistice, ale i o sběru hub a drobných lesních plodů. Nakonec v pozvánce na tuto akci bylo uvedeno, že budeme objevovat krásy podzimu, a tak jsme tuto aktivitu všichni vřele přivítali. Někteří sbírali, jiní ochutnávali nebo očichávali a společně nám cesta pěkně ubíhala. Nechybělo ani občerstvující zastavení. Nutno dodat, že procházka byla doprovázena i zvukovým efektem. Každých deset minut jsme totiž slyšeli hlasité padání žaludů a šustění listů na stromech. A protože terén byl skutečně nenáročný, ani jsme si nevšimli, že pokračujeme pořád za nosem po modré značce, i když jsme měli už dávno odbočit na jinou cestu kolem rybníků Jankovec, Peleš a Velského rybníka.

Z původních cca 7 kmse tak stalo putování poněkud delší. A když jsme vyšli u silnice, která vedla do nedalekých Jevišovic, byli jsme trošku překvapení. Kolik jsme nakonec ušli kilometrů si nikdo nejsme jistí, ale společně jsme se shodli na tom, že náš turistický potenciál určitě stojí za to.

Fotogalerie

Za turistikou do Hlubokých Mašůvek aneb zkratkou do Jevišovic, 4. 10. 2011


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS