4. 01.

            V úterý dne 29. listopadu 2011 jsme s klienty navštívili zajímavou a pestrou výstavu na zámku ve Slavkově u Brna, která byla uspořádaná na počest oslavy 60. let svého trvání známého Loutkového divadla Radost v Brně.

Divadlo je proslulé nastudováním a uvedením téměř 250 inscenací, z nichž jich nemálo patří v historii českého loutkového divadla k několika nejvýznamnějším. Divadlo bylo za svou dlouholetou práci oceněno řadou domácích i zahraničních vyznamenání a velmi úspěšně reprezentovalo české loutkařství v mnoha zemích Evropy, Asie i Jižní Ameriky.

Výstava představuje tvorbu sedmi brněnských výtvarníků jako je např. Jaroslava Fišerová, Sylva Marková, Jaroslav Milfajt a dalších. Měli jsme tedy možnost vidět nejen původní návrhy loutek a jejich kostýmů, ale především jejich finální podobu. Jednotlivé expozice byly vsazeny do prostředí, ve kterých se děj odehrává. K shlédnutí pořadatelé výstavy připravili například dobrodružný příběh Gulliverovy cesty, příběh krásné Sněhurky, pracovité Popelky či příběh Fausta a Tajuplný ostrov.

Návštěvu výstavy jsme spojili i s prohlídkou slavkovského zámku, který patří k nejmohutnějším barokním zámkům na Moravě. Znám je především jako rezidence významného rodu pánů z Kounic a jako místo, poblíž něj se v roce 1805 odehrála bitva tří císařů. Během prohlídky jsme prošli obě trasy a mohli tak nahlédnout do pokojů rodu Kouniců i do pokojů, kde se snoubili další období jako je empír či biedermeier. Velice příjemná a ochotná paní průvodkyně se hned od počátku vcítila do situace osob se zrakovým postižením, veškeré exponáty doplňovala bohatým slovním popisem a dokonce nám umožnila si některé exponáty prohlídnout hapticky. Tímto ji ze srdce děkujeme.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS