2. 04.

Dne 23. března 2012 se naši klienti mohli zúčastnit výstavy s názvem „Portréty nového tisíciletí“. Výstava byla zaměřená na prezentaci děl, které pochází z dílny Mezinárodního centra Axmanovy techniky modelování pro zdravotně postižené v Tasově. Toto centrum bylo založeno z iniciativy sdružení Slepíši v roce 2001 a jeho hlavním smyslem je výuka nevidomých či slabozrakých řemeslům jako jsou výtvarník, učitel a lektor výchovně-vzdělávacích programů.

Výjimečnost expozice spočívala především v tom, že si naši klienti mohli veškeré vystavené výrobky osahat a zároveň si i vyslechnout o způsobu a technice jejich tvorby z úst jedné z nevidomých absolventek Axmanovy školy Aleny Stanické. Expozice byla zaměřena především na tvorbu modelovaných portrétů z pálené hlíny, které jsou podle Aleny Stanické vrcholem umění Amanovy techniky.

Výstavy se účastnil i samotný pan Axman, který se chopil prezentace centra v Tasově. Především však mluvil o všestranném rozvoji jeho žáků a možnostech jejich uplatnění v budoucím životě. Expozice u našich klientů vzbudila velké nadšení, není tedy vyloučené, že se někdy v budoucnu podíváme i do samotného centra v Tasově.

Návštěva výstavy se konala v rámci projektu „Slepotou život nekončí“, který je financován z evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR

Fotogalerie

Komentovaná výstava Axman, 23. 3. 2012


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS