10. 05.

Cvičení na gymnastickém míči probíhá od února 2012 v prostorách TyfloCentra ve Znojmě na Masarykově náměstí. Cvičí se na koberci, v prostoru o délce 4,5m a šířce2,5 m. Při cvičení  je možné využít 6 míčů ve velikostech od 55 do 75cm. Klientům je po cvičení k dispozici sprchový kout.

  • Cvičení na velkých míčích probíhá každý čtvrtek od 16:15 a trvá cca 1 hodinu. Každou lekci cvičení sestavuje fyzioterapeutka Jana Vítková tak, aby cviky byly pro klienty se zrakovým postižením bezpečné. Termíny cvičení jsou zveřejňovány každý měsíc v pravidelném programu aktivit znojemského TyfloCentra – v tištěné podobě a na webových stránkách.
  • Cvičení na velkém míči se stává stále oblíbenější aktivitou napříč všemi věkovými kategoriemi. Naši klienti ale nemají příliš možností účastnit se běžných lekcí, kde nejde zajistit individuální kontrolu správného provádění cviků a o bezpečnosti ani nemluvě. 
  • Při cvičení ve znojemském TyfloCentru je kladen důraz na individuální pomoc a na kontrolu správného provedení cviku – proto se lekce účastní maximálně čtyři klienti. Klient cvičí na míči sám nebo s asistentem, který je během lekce klientovi k dispozici a popisuje správné provedení cviku. Asistenta můžeme zajistit z řad pracovníků nebo proškolených dobrovolníků, pokud se zájemce přihlásí s dostatečným předstihem.
  • Cvičení na míči je pro naše klienty financováno z daru charitativního představení Pátá dohoda a za podpory znojemského Rotary Klubu, který do klubovny pomohl pořídit mimo jiné koberec na cvičení. Za každou lekci uhradí klient 20 Kč, doprovod klienta má vstup zdarma.

Fotogalerie

Cvičení na velkém míči ve znojemském TyfloCentru


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS