22. 06.

V červnu končí další běh kurzu vaření, který brněnské TyfloCentrum nabízí jako jednu ze svých sociálních služeb. Absolventi složí závěrečnou zkoušku a získají certifikát.

Recept, jehož přípravou celoroční kurz završí, si účastníci kurzu losují. Samozřejmostí úspěšného zakončení je správný postup ve všech složkách, vedoucích ke zvládnutí zadání: dotyčný si sestaví nákupní seznam surovin, které samostatně obstará, naplánuje si jednotlivé úkony, jak budou po sobě následovat a jednotlivé kroky vyplývající ze zadání samostatně vykoná. Nad bezpečností účastníků bdí vedoucí kurzů vaření Mirka Dančáková. Ta dává klientům také zpětnou vazbu – vyzdvihuje jejich silné stránky, odhaluje a upozorňuje na pracovní etapy, které je potřeba ještě dotrénovat.

Příští rok budou znovu otevřeny jak kurzy základní, tak také kurzy vaření pro pokročilé. V základním kurzu se klient naučí samostatně pracovat při přípravě jednoduchých jídel, v pokračovacím běhu už se pracuje se složitějšími recepty, vaří se dva chody jídel, přidané jsou recepty k pečení sladkých pokrmů.

„V obou kurzech využíváme nejen pomůcky běžné ale i ty pro lidi se zrakovým postižením“ vysvětluje vedoucí kurzů vaření Mirka Dančáková a pokračuje: „pokud má klient specifické potřeby, ví, co přesně se chce naučit a nebo si nacvičit, je možné receptář kurzu těmto požadavkům přizpůsobit.  Samozřejmostí jsou i nákupy v doprovodu lektora, nácvik používání myčky apod. Naši klienti oceňují nejen dobrou vybavenost cvičné kuchyně, ale i vysoce individuální přístup, možnost volby a přizpůsobivost právě z hlediska receptáře. Dále se jim líbí pestrost jídel, které jdou i napříč různým kuchařským směrům.“

Všechny zájemce srdečně zveme!

Fotogalerie

Vaření, 12. 6. 2012


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS