27. 06.

„Máme za sebou písemný test. Nyní jsou nachystána čtyři stanoviště – na nich se každý účastník dnešní závěrečné lekce kurzu první pomoci vystřídá. Vaším úkolem bude zjistit, co se kde stalo, situaci správně vyhodnotit a poskytnout první pomoc“ vysvětluje vedoucí kurzu první pomoci Tomáš Marek, diplomovaný záchranář.

Je podnělí 25. 6. 2012. Vedoucí kurzu dohlíží nad správností postupu poskytování první pomoci na stanovišti s figurínami pro nácvik umělého dýchání a masáže srdce. Na ostatních stanovištích jsou kolegové z brněnského TyfloCentra v dvojroli – jako figuranti a zároveň coby hodnotitelé praktických postupů klientů při poskytování první pomoci.

Kolegyně Eva Sedlaříková má roli hysterické ženy se zlomenou rukou po pádu ze žebříku, její usedavé naříkání se nese chodbou. Není snadné nepodlehnout jejímu naléhání a doptat se na další zraněnou, ležící pod žebříkem.

Na stanovišti umístěném do cvičné kuchyně mají klienti identifikovat popáleninu. Martin Kubiš v roli opařeného trpělivě vyčkává na ošetření, které se mu od všech účastníků kurzu rychle dostane.

Nejkomplikovanější situace je ve venkovním atriu. Z reproduktorů zní třeskot skla, pískání brzd auta a řinčení kola se strašným křikem muže… Na zemi leží nehybně Radek Pavlíček, kolem něj posedávají děti. Při simulovaném volání záchranky nám běhá mráz po zádech.

Všichni účastníci kurzu zvládli nejen písemný test, ale také správně vyhodnotit jednotlivé situace a uměli by bezchybně přivolat odbornou pomoc.

I přes svůj zrakový handicap jsou připraveni – v případě potřeby – dobře zasáhnout. Blahopřejeme!

Na podzim se bude otevírat další kurz první pomoci, všechny zájemce zveme.

Přejeme pěkné a bezpečné léto!

Fotogalerie

"Kurz


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS