28. 06.

Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje o.s. zorganizovalo již posedmé soutěžní výstavu tvorby handicapovaných lidí o Cenu Modrého slona. Sešlo se přes dva tisíce prací tělesně i smyslově postižených lidí z celé České republiky. Ve velké konkurenci byla sociálně-terapeutická dílna brněnského TyfloCentra HapAteliér vyznamenána Mimořádnou cenou Modrého slona za kolektivní dílo a jednotliví klienti dílny pak získali čestná uznání odborné poroty.

HapAteliér vyslal do soutěže práce klientů sociálně-terapeutické dílny, jež byly vytvořeny jednak za účely výstavy, která proběhla v Malé Královopolské galerii před rokem (dotýkací výstava Bílá v bílé) a pak také práce, které byly vytvořeny přímo na soutěžní výstavu do Liberce.

Velké poděkování patří firmě PPL, kterou jsme oslovili se žádostí o dopravení křehkých artefaktů až do Liberce zdarma. Nejen že nám velmi ochotně vyhověli, ale navíc nám pomohli zajistit co nejlepší obalení jednotlivých exponátů, aby neutrpěly transportem. Bez této skvělé pomoci bychom nebyli schopni do vzdáleného Liberce předměty na výstavu dopravit, děkujeme!

Získaná ocenění jsou velkým povzbuzením pro všechny klienty s těžkým zrakovým handicapem, kteří se do tvorby artefaktů na výstavu o cenu Modrého slona zapojili. A věříme, že tato uznání nám pomohou také v naší snaze vytvořit chráněná pracovní místa pro ty nejšikovnější. Držme si palce!

Fotogalerie

Modrý slon 2012


Autor:

Tags: , ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS