26. 09.

V sobotu 15. 9. 2012 se Slovanské náměstí v Brně – Králově Poli zaplnilo nejrůznějšími stánky a atrakcemi – od knih, přes vína, sladké i slané občerstvení, až po prezentace škol a zájmových sdružení. Letos ještě bohatší a pestřejší program připravili organizátoři Erbovních slavností pro návštěvníky nejen z městské části Královo Pole.

Brněnské TyfloCentrum se slavností zúčastnilo již potřetí a také letos náš stánek přilákal spoustu návštěvníků. Mnozí z nich si pořídili originální dárek ze sociálně-terapeutické dílny HapAteliér, někteří se k nám dokonce po minulých ročnících Erbovních slavností hlásili a výrobky si dokupovali, jako třeba podsedáky. Největší zájem byl tradičně o batikovaná trička, stranou pozornosti nezůstaly ani nové výrobky – lité hrnky a zvonky, košíky z pedigu, barevná mýdla, batikované tašky nebo prostírání. Cvrnkací hliněné kuličky v batikovaných pytlících jsou úplně vyprodány!

Návštěvníci byli často zasaženi nečekaným zážitkem z hraní společenských her poslepu, s klapkami na očích. Letáčky s informacemi o poskytovaných sociálních službách brněnským TyfloCentrem, o otevření Stálé prodejní výstavy a DMSkách nám akorát tak vystačily…

Stanoviště TyfloCentra bylo výborně umístěno. Nalevo od našeho stánku byl stan královopolského šachového klubu Duras. Naše ukázky společenských her, uzpůsobených ke hře bez zrakové kontroly, mezi nimiž kralovaly šachy, sklízely velkou pozornost. Napravo od nás pak měla stánek Nová Akropolis, která pořádala představení nevidomých herců. Divadélko Fortel odehrálo dvě brněnské pověsti a představení přilákalo hodně diváků (což se pak příznivě promítlo i ve zvýšené návštěvnosti našeho stánku :-)). Musím říct, že takové herecké nasazení, taková chuť a radost ze hry – jako čišela z herců divadla Fortel – není jen tak někde k vidění!

Program Erbovních slavností nejen na pódiu v parku na Slovanském náměstí byl velice pestrý, napříč nejrůznějšími žánry a byl pro všechny věkové kategorie a přitáhl velký počet návštěvníků. Od vystoupení dětských folklorních souborů přes pěvecké sbory až po večerní koncerty profesionálních zpěváků jako je Eva Pilarová nebo skupina Javory. Právě za zpěvu Hany a Petra Ulrychových jsme zabalily zbytky výrobků z HapAteliéru a za tmy jsme opouštěly bzučící Slovanské náměstí…

Tak zase za rok!

Fotogalerie

Erbovní slavnosti v Brně-Králově Poli, 15. 9. 2012


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS