20. 09.

Mnozí lidé považují les za místo, kde mohou načerpat novou energii, kde si mohou odpočinout od ruchu všedního života a zaposlouchat se do šustění korun stromů. Les není jen místem plný rostlin a stromů, ale také zde lze spatřit různé druhy zvířat.

Pravidla, jak se máme či nemáme v lese chovat, se učí již malé děti v mateřské škole. Ovšem jak je to s myslivostí a s péčí o tento ekosystém se již ve škole nenaučíme. O tom, která zvířata jsou chráněná celoročně, která se naopak po celý rok mohou střílet jsme se přišli seznámit na besedu s panem Stanislavem Dvořákem, který je v Mysliveckém sdružení Branišovice, a to dne 18.9.2012 do prostor našeho pracoviště. Dozvěděli jsme se například kolik mláďat má veverka obecná, proč má hranostaj hnědou špičku ocasu nebo že i straky kladou vejce do cizích hnízd. Součástí besedy byla i haptická prohlídka některých vycpaných zvířat a především následná živá diskuse klientů.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS