4. 03.

Již devatenáctý ročník mezinárodního veletrhu oční optiky, optometrie a oftalmologie Opta 2013 proběhl na brněnském výstavišti ve dnech 22. – 24. 2. 2013. Díky vstřícnosti organizátorů, jmenovitě paní Ireně Klugarové, se i brněnské TyfloCentrum mohlo výstavy aktivně zúčastnit.

Poděkování patří i stolaři Liboru Kotolovi, který poskytl na náš stánek zdarma koberec a zajistil i jeho odborné položení.

Návštěvníkům veletrhu z řad převážně odborné veřejnosti (studenti spec.škol, jejich pedagogové, oční lékaři, optici, optometristi a oftalmologové) jsme předávali informace o naší činnosti. Naší snahou bylo představit péči o zrakově postižené, kterým již oční korekce nepomáhá. Seznámili jsme je s prací kolegů z Tyfloservisu, nastínili jsme úlohu Školy pro výcvik vodicích psů a objasnili jsme jim rozdíly i podobnosti mezi námi.

Také proběhla setkání s řediteli či majiteli firem, dodávajících zboží do optik, abychom jim nabídli spolupráci. Od února jsme spustili provoz chráněné dílny HapAteliér a začínáme nabízet první výrobky… A také hledáme cesty, jak získat finanční podporu naší činnosti.

Kromě osvěty a připomenutí organizací, poskytujících sociální služby zrakově postiženým lidem, jsme měli za cíl pozvat návštěvníky veletrhu k nám, aby se mohli blíže seznámit s naší prací.

Všechny zájemce o bližší informace o péči věnované zrakově postiženým lidem srdečně zveme ve středu 13. 3. k nám do TyfloCentra na Chaloupkovu ul.č. 3 v Brně – Králově Poli. Od 17-ti hodin pořádáme setkání profesně spřízněných podnikatelů i optiků a očních lékařů, takový uzavřený »Půlden otevřených dveří«, kde blíže představíme brněnské TyfloCentrum a vedoucí brněnského Tyfloservisu, Ing. Bc. Petr Karásek, pohovoří o práci Tyfloservisu. Návštěvníci budou mít možnost také prakticky zakusit radosti i strasti života potmě a na vlastní kůži vyzkoušet např.chůzi s bílou holí či přípravu svačinky poslepu. Těšíme se na Vaši návštěvu!

Fotogalerie

Opta 2013, 22 až 24. 2. 2013


Autor:

Tags: , ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS