7. 03.

Jaro je tu, a my bychom rádi pozvali všechny příznivce turistiky a výletů do přírody na celoroční cyklus vycházek. Bude se jednat o vycházky přírodou Národního parku Podyjí. Tato řada vycházek je určená všem, kdo mají chuť poznávat okolí Znojma a zejména přírodní krásy Národního Parku Podyjí, a sami by se vzhledem ke svému těžkému zrakovému postižení na tyto trasy nevydali.

Pro rok 2013 se společně vypravíme nejdříve v březnu na Kraví horu, kde budeme obdivovat zdejší vřesoviště a dozvíme se něco o péči, kterou jim Správa Národního Parku Podyjí věnuje. V dubnu bude následovat vycházka z Havraníků na Saelsfieldův kámen. V květnu zařadíme výlet z Podmolí přes Šobes  k Devíti mlýnům.

Červnový termín bude patřit Hardeggské vyhlídce. Kdo už někdy absolvoval tuto turistickou trasu, nemusí zůstávat pozadu. Při této příležitosti nás totiž čeká výstava exponátů ptáků a poslech jejich hlasů přímo v návštěvnickém středisku v Čížově. Při další vycházce se můžete těšit na povídání a smyslové poznávání z oblasti botaniky a dendrologie na cestě z Hradiště na Králův stolec.

Následující dvě turistické trasy plánované v srpnu a v září budou věnované oblasti Vranovska. Nejdříve se vydáme z Čížova přes Větrník k Lusthauzu a na Lesnou, a poté přes Vranovskou bránu do Vranova – Benátky. V říjnu nás na závěr čeká trasa z Čížova do Lukova.

S kým?

Tento sled turistických výletů pro Vás budeme připravovat společně s paní Svatavou Holubovou, která působí v návštěvnickém středisku Čížov – Správy Národního Parku Podyjí, a která se stane po čas vycházek naší odbornou průvodkyní.

 Proč?

Součástí vycházek budou informace o navštívených lokalitách a také smyslové poznávání dřevin, květin a živočichů NP. Nebudou chybět zajímavosti či historické informace o místech, kterými budeme procházet.

 Náročnost?

U všech vycházek se bude jednat o lehce náročné turistické trasy v délce 3 až 7 km. Zaměříme se na zpevněné a širší cesty.

 Co s sebou?

Pohodlné oblečení a obuv, pití a svačinu, peníze na dopravu či oběd. Kdo potřebuje, měl by mít s sebou svého průvodce. Průvodce nejen doprovází, ale také popisuje okolní prostředí a zprostředkovává smyslové poznávání. Průvodce můžeme zajistit z řad pracovníků nebo našich dobrovolníků.


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS