27. 05.

Dvacátého května se uskutečnila v brněnském TyfloCentru exkurze studentů z Ruska. Čtrnáct studentů magisterského studia psychologie z Moskevské státní univerzity bylo v České republice na týdenní stáži.

Byli mimořádně zvídaví, doptávali se na podrobnosti rozlišování očních vad a klasifikaci zrakových postižení, každou kompenzační pomůcku dopodrobna zkoumali.

Naše jazykové znalosti ruštiny, za posledních dvacet let téměř úplně zapomenuty, se jen stěží aktivovaly. Naštěstí byl se studenty překladatel, což ovšem zabíralo dost času. A zejména pak při rozdělení do menších skupinek na praktických stanovištích byli jsme nuceni přeci jen vzkřísit naše zbytky ruštiny, uvízlé v našich hlavách z dob školní docházky. Nakonec jsme se přeci jen domluvili na všem potřebném a ke všeobecné spokojenosti.

Překvapilo nás pár věcí – tak například na stanovišti v kuchyňce, kde si studenti poslepu připravovali svačinky, vyšlo najevo, že v Rusku se rohlíky nekrájejí napodél…a bílá hůl byla překládána jako „paločka“. Myslím, že i pro nás bylo setkání přínosné a exkurze se vydařila. Děkujeme za návštěvu a  ЗДРАВСТВУЙТЕ /ZDRAVSTVUJTĚ = AHOJ/!

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Exkurze studentů z Ruska, 20. 5. 2013


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS