11. 06.

V pátek 7. června jsme zavítali do Pavilonu Anthropos na novou výstavu nazvanou „Dobrodružná Afrika očima cestovatelů“. Přestože výstavu pořádá Dětské muzeum a její obsah je tudíž uzpůsoben především dětským návštěvníkům, i my jsme si z ní odnesli množství nových poznatků. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavostí o známých i méně známých cestovatelích, kteří v minulosti objevovali krásy černého kontinentu, mohli jsme si prohlédnout modely nejznámějších zástupců africké fauny, repliku budovy africké školy nebo třeba model automobilu, se kterým brázdili africké končiny Hanzelka se Zikmundem. Příjemným zpestřením byla možnost zahrát si na nejrůznější hudební nástroje jako bubínky, xylofon, ale třeba také plod baobabu naplněný semínky. Na závěr výstavy jsme poté zhlédli dokument o trpasličím kmeni Pygmejů žijícím v hlubinách africké džungle. Na památku jsme obdrželi cestovatelský deník, který se stal symbolickým suvenýrem z této naší virtuální pouti po Africe.

Po výstavě jsme se přesunuli do místní kavárny, a protože nám po delší době přálo počasí, rozhodli jsme se pro posezení venku na čerstvém vzduchu. Seznámili jsme naše klienty s akcemi, které jsme pro ně naplánovali v červnu a červenci a zbyl i čas na popovídání o každodenních radostech a starostech. Velmi jsme uvítali to, že i sami uživatelé přišli s několika nápady na místa, kam by se v budoucnu rádi podívali. Některé z těchto nápadů určitě zrealizujeme ještě v průběhu letošního roku a všechny uživatele na naše akce srdečně zveme.

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Dobrodružná Afrika, 7. 6. 2013


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS