26. 06.

Top Optik Grůzová sponzoruje vzdělávací program brněnského TyfloCentra pro školy v Jihomoravském kraji. Žáci se zábavnou a interaktivní formou seznámí se životem lidí, kteří mají těžký zrakový handicap, sami si vyzkouší některé běžné činnosti poslepu a mají možnost vést rozhovor s nevidomým kolegou z brněnského TyfloCentra.

První takovou »besedou« bylo setkání se žáky prvního stupně na základní škole Nádražní v Hustopečích v pondělí 24. června.  Prostorám družiny dominuje velký koberec, který se pro neformální podobu akce velmi hodí. Žáci si posedají do kroužku a kdykoli mají možnost ptát se na všechno, co je zajímá.

Těžiště akce spočívá v praktickém přístupu k problematice života se zrakovým handicapem. Všichni mají možnost na vlastní kůži vyzkoušet docela obyčejné věci a činnosti – ovšem bez zrakové kontroly. Fotogalerie pod článkem zachycuje dění na jednotlivých praktických stanovištích, podívejte se.

Optička Jana Svojáková pozvala i kolegyně ze své hustopečské optiky, všechny se aktivně zapojily! Spolupráce s Top Optik Grůzová si vážíme, už plánujeme další společné aktivity – například výrobu a následné umístění pokladniček k naší sbírce na čtyři optiky v Jihomoravském kraji. A v měsíci červnu probíhá akce, kdy z prodeje dětských brýlí na optice v Hustopečích dostane brněnské TyfloCentrum 5%. Děkujeme!

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Beseda Hustopeče, 24. 6. 2013


Autor:

Tags: , ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS