24. 09.

Zářijový víkend 15. a 16. patřil Erbovním slavnostem. Brněnské TyfloCentrum se akce účastnilo již počtvrté. Slavnosti se odehrávají na volném prostranství parku na Slovanském náměstí. Stánky nejrůznějších zájmových či profesních sdružení, sídlících v Králově Poli, byly rozesety v trávě podél pěšin v parku. Ukazuje se, že pro úspěšný průběh akce je stěžejní počasí. Sobotní brzké odpoledne bylo deštivé a návštěvníky aby jeden hledal lupou… Naštěstí se záhy počasí značně vylepšilo a lidé začali proudit.

„Náš stánek byl umístěn vedle stánku kovářů, kde jsme obdivovali ručně tvořené předměty ze dřeva a kovu a na oplátku se nám dostávalo obdivu za věci z Hapáče,“ líčí kolegyně ze sociálně terapeutické dílny HapAteliér, Kateřina Káldy, která se po oba dva dny akce účastnila. Zároveň potvrzuje, že se brněnské TyfloCentrum do povědomí sousedů Královopoláků dostává, lidé se na náš stánek rádi po roce opět vrací a dokupují si výrobky a předměty z dílen.

„Našimi nejčastějšími hosty u simulačních brýlí a speciálně upravených her pro nevidomé, které si mohli vyzkoušet, byly rodiny s dětmi – je vidět, že děti nemají ostych přijít a bezprostředně si začít něco zkoušet, teprve v takovou chvíli je následují dospělí, kteří by bez takového vybídnutí možná k našemu stánku ani blíže nepřišli a i tak pro ně bylo nejpřijatelnější listovat v katalogu,¨“ vysvětluje Katka.

Návštěvnost našeho stánku na Erbovních slavností byla velká. Lidé si nejvíce kupovali keramické zvonečky a knoflíky, mýdla, magnetické záložky a košíčky z terapeutické dílny, které mají osobité kouzlo ručního výrobku. Návštěvníky hodně zajímala temná komora, která se poprvé v loňském roce stala součástí našeho Dne otevřených dveří a v lidech budila opravdový zájem. Letošní Den otevřených dveří se uskuteční 14. listopadu od 14 do 19 hodin. Všichni jsou srdečně zváni!

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Erbovní slavnosti 2013, 15. a 16. 9. 2013


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS