22. 11.

Pod vedením pedagožky Evy Boráňové dorazili studenti Střední odborné školy Morava, o. p. s.  do brněnského TyfloCentra v pátek 15. listopadu hned po ránu. Nejedná se o ojedinělou návštěvu skupiny studentů u nás, tyto exkurze nabízíme široké veřejnosti již čtvrtým rokem a SOŠ Morava je u nás již potřetí. Máme na sebe tři a půl, možná čtyři hodiny. A přestože je studentů „jen“ dvanáct, budeme mít pořád co dělat, abychom stihli vše, co máme pro návštěvníky exkurzí přichystáno.

Po úvodní teoretičtější části exkurze následuje část praktická, v níž si návštěvníci na vlastní kůži zkoušejí některé činnosti poslepu. Tady se názorně ukáže, že se zrakovým handicapem jde dělat snad všechno, jen to chce prostě více času…podívejte se na momentky ve fotogalerii pod článkem. Na fotkách jsou zachycena všechna stanoviště, včetně ukázky práce s počítači se speciálními softwary.

A na závěr připojuji zpětnou vazbu jedné ze studentek – účastnice páteční exkurze:

,,Dobrý den, dnešek se mně opravdu líbil. Jsem ráda, že jsem si to mohla vyzkoušet. Mám kamarádku, která je nevidomá a nikdy jsem nechápala, jak vše zvládá a jak vlastně vidí, nebo přesněji řečeno, co vidí. Tato zkušenost je vážně skvělá. Sama jsem chodila do školy pro nevidomé do  Pisárek. Každý by si měl do Vašeho zařízení zajít, někteří si myslí , že nevidomí, jsou vyčleněni ze společnosti, a možná právě proto  je nechápou. Tak za dnešek děkuji a určitě bych  přišla ještě jednou a určitě doporučím i dál. S pozdravem a přáním pěkného večera Martina Žáková, Škola Morava.“

Děkujeme a budeme se těšit příště na shledanou.

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Exkurze v brněnském TyfloCentru, 15. 11. 2013


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS