18. 11.

Ve čtvrtek 14. listopadu proběhl Den otevřených dveří v brněnském TyfloCentru. Již podruhé jsme otevřeli dveře pronajatých prostor na Chaloupkově ulici č.3, kde již druhým rokem působíme, protože náš dům na téže ulici (č. 7) je v havarijním stavu a nedá se užívat.

Cestu k nám našlo přes sto dvacet návštěvníků. Většina z nich prošla všech pět interaktivních stanovišť, představujících naše jednotlivé sociální služby, které poskytujeme lidem s těžkým zrakovým postižením. Každá služba měla připraveny aktivity, které bylo možné vyzkoušet se zaklapkovanýma očima – mrkněte do fotogalerie pod článkem.

Ve velké klubovně probíhal program přednášek a prezentací, návštěvníci se dozvěděli více o bariérách ve městě, o novém projektu Nevidomí na trh práce, o chráněné dílně HapAteliér, dokonce si mnozí zacvičili na židlích pod speciálním slovním vedením.

Tajemná temná komora – zatemněná místnost plná zvuků, tvarů a vůní – přinesla nečekané zážitky všem odvážným, kteří vystáli frontu a dostali se dovnitř. „Těžko se to vysvětluje, to se musí zažít“, líčí jedna z letošních návštěvnic „temné komory“ Dne otevřených dveří, která právě sundává pásku z očí. V ruce si nese vzkaz, napsaný v naprosté tmě… Více nebudu prozrazovat, ať nekazím dojem těm, kteří si přijdou Den otevřených dveří k nám vychutnat příští rok!

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Den otevřených dveří, 14. 11. 2013


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS