13. 02.

To je název přednášky, kterou se brněnské TyfloCentrum představí odborné veřejnosti na mezinárodním veletrhu Opta 2014. Stane se tak součástí pátečního odborného programu veletrhu, který zajišťuje Společenstvo očních optiků a optometristů, jež poskytlo přednáškový prostor zdarma.

„Pracovníci brněnského TyfloCentra tak mají jedinečnou možnost představit odborné veřejnosti svoji práci a přiblížit jim naše poslání“, vysvětluje Irena Kocí, pracovnice propagace a zdrojů.

Díky vstřícnosti Veletrhů Brno, jimž patří poděkování, zúčastní se brněnské TyfloCentrum také letošního výročního veletrhu Opta po celou dobu jeho konání – tj. od 14. – 16. 2. 2014. Ve spolupráci se stolařem Liborem Kotolem, který sponzorsky zajišťuje neziskové organizaci stánek, budou mít návštěvníci Opty možnost blíže se seznámit s nejrůznějšími pomůckami a celým spektrem činností a aktivit, které nezisková organizace nabízí lidem se zrakovým handicapem. Nabízet bude nejen informace a zážitky, ale také jedinečné výrobky nevidomých kolegů z chráněných dílen HapAteliér.

Poznáte, k čemu slouží tyto pomůcky? Chcete si zkusit, jaké to je třeba chodit, když člověk nemá zrak v pořádku? Jak asi vidí člověk se zrakovým handicapem? Jaká je péče o zrakově postižené lidi v Brně a v Jihomoravském kraji? Nejen na tyto otázky jsme připraveni odpovědět na našem stánku v době konání veletrhu, nebo kdykoli v našem Centru na Chaloupkově ulici č. 3 v Brně – Králově Poli.

Účast brněnského TyfloCentra na veletrhu Opta 2014 finančně podpořila Optika Čivice.

Za spolupráci děkujeme i dalším podnikatelům z oboru: Top Optik Grůzové, optičce Hance Kroumanové a firmě Sagitta. Více o spolupráci s optickými firmami najdete na adrese centrumpronevidome.cz/spoluprace.


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS