21. 03.

V úterý 18. 3. 2014 jsme se vydali na cestu do Břeclavi, kde tamější muzeum mělo výstavu pod názvem Máma mele maso aneb kdysi před tabulí. Již první slova názvu výstavy mohly některým z Vás, milí čtenáři, napovědět, že tato výstava měla něco společného se školou. Po příjezdu do Břeclavi nás uvítalo nejen sluníčko, ale i břeclavští klienti, kteří s námi na tuto výstavu vyrazili. Přivítal nás pan PhDr. Karel Křivánek, který nám barvitě popisoval život ve škole a to z období vzniku ČSR po skončení druhé světové války (1918-1945) a poválečné školství s počátky „budování socialismu“ (1945-1955). Někteří klienti zavzpomínali na svá školní léta a vrátili se tak do dětství, kdy se učili informace, které jim ve většině případů slouží do dnes a díky kterým mohou například číst tyto řádky. Tato výstava byla poutavá nejen díky vystaveným exponátům, které jsme mohli obdivovat, ale také kvůli poutavému vyprávění pana Křivánka, za jeho výklad mu ještě jednou velmi děkujeme.

Po návštěvě výstavy jsme se usadili v cukrárně, kam nás zavedli „domácí“ klienti a mohli jsme tak ještě chvíli prohodit pár slov a seznámit se blíže. Když se blížil čas odjezdu, všichni jsme si povzdychli nad tím, jak příjemné odpoledne to bylo. Vyrazili jsme na nádraží, kde jsme nastoupili do vlaku. Vlak ubíhal po kolejích směrem do Brna stejně rychle, jako naše vzpomínky na školu a školní léta. Děkuji břeclavským klientům za jejich pohoštění a doprovod a všem brněnským klientům za účast na akci.


Autor:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS