30. 05.

Co je bouldering jsme si mohli vyzkoušet v pondělí ve Znojmě na umělé boulderingové stěně. Sešli jsme se na zastávce a šli jsme na stěnu. Na začátku jsme si sedli a paní provozovatelka nám pověděla, co to boulder vlastně je. Název pochází z anglického slova boulder, což v překladu znamená „balvan“. Bouldering je druh lezení krátkých cest nízko nad zemí bez použití lana. Jak ze samotného názvu vyplývá, typickým terénem pro bouldrování jsou různé balvany a  malé skalky. Lezou se rovné cesty, převisy, ale může se lézt i do strany, čemuž se říká traverzování. Pod stěnou je silná matrace, takže když někdo padá, tak se nemusí bát, že si ublíží. Je lepší, když každý lezec má pod sebou někoho, kdo by ho v případě pádu mohl zachytit. Měli jsme možnost osahat si chyty různých velikostí a také ocelové kartáče, kterými se chyty čistí, aby neklouzaly. Další pomůckou, kterou lezci při lezení používají, je magnézium proti pocení rukou a také speciální boty, kterým se říká lezečky. Po této přednášce jsme si mohli samotný bouldering vyzkoušet. Hned se našlo několik zájemců, kteří si řekli, že lezení bez lana vyzkouší. Všem to šlo dobře, někdo si troufl i na převis. V převisu jsou cesty náročnější, ale ti kteří lezení v převislé stěně zkusili, byli úspěšní. Byl to výborný adrenalinový zážitek a všem klientům se akce moc líbila. Všichni si odnesli zážitek z lezení bez lana.

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Bouldering, 26. 5. 2014


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS