10. 06.

Tímto bojovným pokřikem začalo v TyfloCentru sobotní ráno 26. dubna – chystali jsme se na Den Země na hradě Veveří. Na akci nás pozvala pořádající organizace Lipka – školské zařízení pro environmentální vzdělávání. A jelo se. Svítilo slunce, na hradě se stavěly stánky, přes 20 různých organizaci a institucí se chystalo k představení svých činností, produktů a soutěží pro děti. My jsme byli připravení na návštěvníky malé i velké – z nabídky výrobků HapAteliéru si mohl vybrat každý. Měli jsme keramiku, výrobky z pedigu, krásné koše z pravého českého proutí, velké pro dospělé houbaře a košíky pro malé hošíky, mýdla, svíčky, magnetické záložky a barevná batikovaná trička.

Zájemci o koupi mohli ihned vyzkoušet, jaké to je, provádět nějakou, i zdánlivě jednoduchou činnost, bez kontroly zraku, např. nalit vodu do hrníčku. Všichni se mohli podívat na svět přes simulační brýle, zkontrolovat Colortestem barvu svého (nebo maminčina) oblečení a zjistit, jak funguje „hladinka“. Velký úspěch jsme měli s párovačem ponožek, samozřejmě, až návštěvník našeho stánku přišel na to, co to je. A musíme říci, že málokdo dokázal odhadnout účel té „placky s dírkami“. Nejzajímavější odpovědí byl oddělovač žloutků od bílků pro dvě vejce. Nemohli jsme si vůbec stěžovat na nezájem návštěvníků hradu, výrobky se prodávaly, na hmatovou skládačku Trojky stála fronta, a to nejen dětí. Někteří tatínkové byli velice úporní a nepustili ke hře své ratolesti, dokud to nesložili sami.

Na akci byl vidět stánek Lesů ČR, kde lidi mohli sáhnout na liščí kožišinu, stánek Českého svazu včelařů s plástvemi medu, hnutí Brontosaurus a Duha, středisko volného času Lužánky a představitele Jihomoravského kraje z projektu Zdravý kraj. Lidé mohli zakoupit místní potraviny nebo složit skládačku – dřevěnou židli. Děkujeme magistře Aleně Uhříčkové z Lipky za pozvání na skvělou akci, TyfloCentru se na hradě líbilo!

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Den země Veveří, 26. 4. 2014


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS