5. 06.

V Břeclavi se setkáváme v úterý se samými příjemnými aktivitami. V případě, že nám přeje počasí, jdeme na procházku, a když je trochu zakaboněno, tak jsme v TyfloCentru nebo se sejdeme nad talířkem dobrých zákusků v cukrárně.

Protože Břeclav nemá mnoho klientů, jsou akce velmi individuální a většinou vychází z přání našich klientů.  Při procházkách po Břeclavi se snažíme poznávat detailněji nová zákoutí, ale také chodíme na místa, kde to klienti pamatují ze svého mládí. S obdivem můžeme sledovat, jak se město mění.

Z popisu klientů můžeme pozorovat, co bylo dříve jinak. Svědčí o tom procházka kolem zámku, kde klienti dlouze vzpomínali na to, jak zde byli vojáci za války.

Protože počasí nemusí vždy vyjít vstříc našim aktivitám, scházíme se i nad aktivitami v centru, ať už se jedná o aktivitu Paměťolamy, kdy lámeme naši paměť během malé vědomostní soutěže, nebo i během cestovatelských besed, či povídání o slavných osobnostech.

Věřím, že další zaražené aktivity budou pro klienty dále lákavé a budou se scházet v TyfloCentru i nadále.  Vždy vládne optimistická nálada, společně se nasmějeme a s klidem a radostí v duši odcházíme do svých domovů, abychom se mohli na další aktivitě zase setkat a čerpat radost ze společného trávení volného času.

Děkuji všem, že chodíte s námi na akce a těším se na Vás zase příště.


Autor:

Jeden komentář k „V Břeclavi to stále žije“

  1. Healthraport.cz:

    Hledal jsem na internetě něco na toto téma a
    musím přiznat, že

    tohle je trefa do černého.

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS