20. 09.

I v letních měsících jsme v brněnském TyfloCentru přivítali jeden kolektiv dětí, který zajímalo, jak žijí lidé s postižením zraku, a přišel si vyzkoušet naše interaktivní aktivity. 14 dětí z příměstského tábora při Středisku volného času Lužánky dorazilo hned po obědě a rázem celá Chaloupka ožila.

Posledních pár dnů před koncem prázdnin byly děti ještě rozjívené a nejvíce se těšily, až budou moci různé činnosti vyzkoušet sami. Ještě před tím jsme si ale povídali o tom, jak pomoci nevidomému člověku na ulici, děti si prohlédly různé pomůcky pro nevidomé a slabozraké. Chlapci i děvčata živě diskutovali a předháněli se v odpovědích na moje otázky.

Nejvíce zaujala chůze s bílou holí – vyzkoušeli jsme i chůzi do schodů a ze schodů a obcházení různých překážek. Líbila se i kuchyň, kde bylo možné vyrobit si poslepu vlastní svačinku a poznat kuchyňské vybavení pro osoby se zrakovým postižením. Na závěr jsme se zastavili u kolegy Honzy Pokorného a jeho vodící fenky Clair, od které se naši malí návštěvníci nemohli ani odtrhnout.


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS