12. 11.

I přesto, že pro mnohé jsou zimní měsíce spíše časem odpočinku a zimního spánku, ve znojemském TyfloCentru jsme se rozhodli nezahálet a prožít zimní měsíce aktivně. Prosinec pojmeme v duchu Adventu, tedy jako přípravu na vánoční svátky. Tradičně navštívíme vánoční trhy v Brně, kde nakoupíme maličkosti pro naše blízké, ve voňavé vánoční dílně si upečeme tvarohovou štolu a na ozdobu našich domovů si ve výtvarné dílně z přírodních materiálů vyrobíme svícen a z včelího vosku svíčku.

A na co nového se můžete těšit v roce 2015? Pro ty, kteří se chtějí naučit něco nového či jen oprášit své jazykové znalosti, jsme připravili kurzy němčiny a angličtiny, které povede zkušená lektorka jazyků, z řad našich pracovnic, Olga Smetanová. Těšit se můžete také na nový cyklus besed „Poznáváme chutě světa“, kde se budeme věnovat vaření a ochutnávání specialit různých světových kuchyní. První beseda bude věnovaná maďarské kuchyni, kde si uvaříme tradiční maďarskou fazolovou polévku a domácí langoše. Následovat bude také například kuchyně francouzská, italská, mexická či indická. Kromě chuťových pohárků si po novém roce procvičíme také mozkové závity. Připravujeme pro Vás Paměťolamy, zábavnou aktivitu, při které si každý měsíc budeme moci procvičovat svoji paměť a také poměřit své znalosti s ostatními.

Ani v zimních měsících neopomeneme naše oblíbená setkávání při posezení v kavárně a budeme také pokračovat v pravidelných aktivitách, k nimž patří relaxace v solné jeskyni, bowling a plavání. Chybět nebudou také tvořivé výtvarné dílny či přednášky na nejrůznější zajímavá témata. Už teď se můžete těšit na cestovatelskou besedu s názvem Litva- kraj jantaru a dřevěných křížů. O cestování po této zajímavé zemi nám bude přednášet Jana Puchegger Chadalíková.


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS