14. 11.

Dobrý den, vítáme Vás na dni otevřených dveří. Ve čtvrtek 13. 11. 2014 se z tradičního dne stal v TyfloCentru Den otevřených dveří. Naše chaloupka otevřela všechny dveře pro všechny, kteří měli zájem přijít se podívat na naši práci. Již několik týdnů před samým dnem Dé se sešel tým pracovníků, aby vymyslel program, který Vás obohatí, poučí, ale i pobaví. Mezi novinkami našeho programu bylo Tyflokafé, neboli kavárna ve tmě. Po dokonalém zatemnění místnosti si naši návštěvníci, za symbolickou cenu, mohli vychutnat kávu a zákusek v naprosté tmě. O komfort našich návštěvníků se staral 3 členný tým. Díky jejich péči se Tyflokafé stalo velkým lákadlem a zážitkem. Myslím si, že všichni překonali své hranice. Náš tým v tom, že zvládl během dne otevřených dveří obsloužit mnoho zákazníků, ale i Vy, zákazníci sami. Opravdu není jednoduché vstoupit do naprosté tmy, do neznámého prostoru, s neznámými lidmi a proto Vám patří také velký obdiv a díky.

Abychom se nezastavili pouze u naší horké novinky, během tohoto „otevřeného dne“ jste mohli zažít i aktivity, které rozvíjely představu toho, jak se naši klienti cítí. Návštěvníci si mohli vyzkoušet chůzi s bílou holí, labyrint plný překážek, se kterými se nevidomí na svých cestách a pochůzkách setkávají. Kdo zrovna neměl náladu na to vyzkoušet si chůzi s bílou holí, mohl zvolit jako variantu návštěvu oddělení her pro nevidomé (zvukové pexeso, hmatové pexeso, oblíbené Trojky a další…) velmi příjemným zpestřením byla i soutěž Paměťolamy, která probíhá v centru jako pravidelná aktivita.

V centru se snažíme držet i fyzičku a proto jsme do programu zařadili cvičení s naší cvičitelkou Zlatou, která návštěvníkům předvedla, jak se dá nenáročně cvičit. V podvečerních hodinách nám naše smysly zbystřila ukázka sebeobrany, kterou mohou vzít za své i nevidomí. Stačí pouze navštěvovat naše kurzy, abyste se mohli i Vy připravit na osoby, které by Vám mohly ublížit.

Jako stálou a neopomenutelnou nabídku na našem dni otevřených dveří jsme nabídli náhled do tajů výpočetní techniky pro nevidomé, dále kompenzační pomůcky, které mohou být pomocníkem nejen našim klientům, ale i všem lidem, protože některé pomůcky jsou dobré tzv. vychytávky.

Náš exkurz po dni otevřených dveří bychom mohli zakončit u naší skvělé dílničky HapAteliér, kde si každý mohl vyzkoušet embosování a domů si mohl odnést svůj malý výrobek. Na koho by se snad nedostala řada, či není výtvarně zdatný, mohl si zakoupit již hotový výrobek, který byl vyroben v dílně HapAteliér.

Domnívám se, že se Den otevřených dveří 2014 vydařil, bez Vás návštěvníků by to nemělo to správné kouzlo. Velké díky patří všem, kteří se podíleli na organizaci tohoto dne.

Ve zpětné vazbě, kterou jsme dostali od návštěvníků, se nejvíce líbily aktivity Tyflokafé, dílnička – aneb vyrobte si sami a ukázka práce s PC, mobily a kompenzačními pomůckami.

Protože se sluší a patří, abychom dali zpětnou vazbu i my Vám, milí návštěvníci, tak na závěr pár slov. Děkujeme Vám za Vaši návštěvu, doufáme, že jste si od nás odnášeli dobrou náladu a zachováte nám náklonnost i v příštím roce. Takže na dni otevřených dveří 2015 na viděnou :-).

My už se těšíme!

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Den otevřených dveří Brno, 13. 11. 2014


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS