3. 12.

Ve středu dne 26. listopadu 2014 jsme otevřeli dveře všem zájemcům, kteří se přišli blíže seznámit s prací našeho střediska.  Návštěvníky jsme přivítali nápisem „Vstupte, prosím“.

Ihned po vstupu se seznámili s pomůckami z denního života slabozrakých a nevidomých. Pro většinu z nich byl velkým překvapením Colortest, zařízení, které po dotyku na daný předmět, určí přesně barvu tohoto předmětu a nahlas sdělí. Také indikátor hladiny tekutiny, tzv. hladinka byl velice obdivovaný. Návštěvníci si rádi s klapkami na očích hladinku vyzkoušeli.

Do pocitu slabozrakých a nevidomých se vcítili i další připravenou aktivitou, což byla chůze s bílou holí a klapkami na očích. Zde překonávali i různé nástrahy jako musí překonávat nevidomí v běžném životě.  Se zaujetím si také vyslechli informace o různých očních vadách, které si přiblížili pomocí simulačních brýlí. Mohli se také podívat a zakoupit krásné výrobky, které vytvářejí slabozrací a nevidomí v HapAteliéru.

Návštěvníky zaujal také Pichtův psací stroj, který využívají naši klienti k psaní textů pomocí Braillova písma.

Letošní Den otevřených dveří ve vyškovském TyfloCentru se vydařil. Návštěvníci nám poděkovali a odcházeli obohaceni o nové zkušenosti.

My všem zúčastněným děkujeme a těšíme se na další v příštím roce!

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Den otevřených dveří ve vyškovském TyfloCentru, 26. 11. 2014


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS