25. 02.

Jak solné jeskyně prospívají našemu zdraví? Odborníci říkají, že pobyt v solné jeskyni po dobu jedné procedury (45 minut) nám svými blahodárnými účinky vynahradí třídenní návštěvu u moře. I proto jsme se s našimi klienty v úterý dne 24. února 2015 rozhodli zavítat do solné jeskyně v Prostějově. Při relaxační hudbě jsme nechali na sebe působit vynikající léčebné účinky soli, které jsou známé již po staletí.

 

Sůl v jeskyni vytváří mikroklima, ve kterém se uvolňují prvky jódu, vápníku, draslíku, sodíku, magnezia, bromu a selenu.

Jód – zabezpečuje normální fungování štítné žlázy, která má velký význam při látkové výměně.

Vápník – má protialergické účinky, má vliv na stavbu kostí, snižuje krevní tlak.

Draslík – snižuje krevní tlak, působí na lepší prokrvení kůže, má močopudné účinky, což má za následek vyplavování jedovatých látek z těla, které vznikají při látkové výměně.

Sodík – udržuje stálou hladinu kyselého a zásaditého prostředí v organismu a napomáhá při energetickém metabolismu buněk.

Magnezium – působí protiastmaticky, snižuje únavu, chrání před chorobami srdce a snižuje krevní tlak.

Brom – snižuje krevní tlak a blahodárně působí na nervový systém.

Selen – působí protivirově, spolu s vitamínem E zabraňuje vzniku novotvaru a zpomaluje stárnutí kůže.

 

Věříme, že mořské mikroklima bohaté na prvky, zlepšilo kondici našich organismů a my jsme tak načerpali nové síly a energii.

 

Klientům se pobyt v jeskyni líbil. Zúčastnili se ve velkém počtu a vyjádřili přání tuto aktivitu zopakovat. Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na další společná setkání.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS