31. 01.

Na Věčnosti

Rok 2010 jsme zahájili hned 5.ledna posezením Na Věčnosti. Plánovali jsem aktivity na další období, vzpomínali jsme na uskutečněné akce, prohlíželi jsme si podařené fotografie a naši klienti měli možnost seznámit se s naší novou posilou – administrativní pracovnicí Olinkou.

http://www.flickr.com/photos/radlicek/sets/72157623151447604/

Blázinec v prvním poschodí

Ve čtvrtek 7.ledna jsme se vydali na komedii do Městského divadla Znojmo. Bavili jsme se hereckým uměním Oldřicha Navrátila a Jaroslavy Obermaierové.

Maďarsko

12. ledna jsme se sešli na další besedě z našeho cestovatelského cyklu. Přijela mezi nás paní Aniko Dvořáková, která, coby rodilá Maďarka, opravdu naše klienty zaujala. Povídali jsme si, pochutnávali jsme si na guláši a prohlíželi jsme si mnoho zajímavých předmětů z Maďarska.

Solná jeskyně

15. ledna jsme navštívili poprvé v tomto roce solnou jeskyni a za doprovodu příjemné hudby jsme relaxovali a nabírali síly do dalších zimních dnů.

http://picasaweb.google.com/radlicek/PobytVSolneJeskyniVeZnojme?feat=embedwebsite#

Veřejné oko

Divadelní hra Veřejné oko nás zlákala 25. ledna. Hynek Čermák, Ivana Jirešová a Lukáš Vaculík rozehráli na znojemských prknech komediální zápletku na věčné téma manželského trojúhelníku. Výborně jsme se pobavili a naladili jsme se na velkou událost, která nás čekala v neděli – charitativní divadelní vystoupení Jaroslava Duška Čtyři dohody (viz samostaný článek).

Aquerobik

Po celý leden mohly naše klientky navštěvovat nedělní hodinu aquaerobiku v Městských lázních. Cvičilo se vždy od 11 do 12 hod, pod vedením zkušené lektorky, paní Beinhauerové. A aquaerobik pokračuje i nadále, až do konce května.

http://www.flickr.com/photos/radlicek/sets/72157623391880626/

Sada holí

V měsíci lednu se nám podařilo vybavit znojemské TyfloCentrum ukázkovou sadou holí. Klienti si tak mohou u nás vyzkoušet, která z bílých holí je pro ně nejvhodnější a nejlépe vyhovuje jejich potřebám. Hole jsou k dispozici i praktickým či očním lékařům, pokud by se měli zájem s nimi přijít seznámit. Ukázková sada holí byla tím, co nám dlouho a citelně chybělo. Jsme rádi, že je nyní máme k dispozici.


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS