5. 10.

Zářijové vycházky nás zavedly do přírody ve městě i mimo ně. 10. září jsme navštívili jeden z nejznámějších brněnských parků – park Lužánky. Odbornice z Veřejné zeleně města Brna nám povídala o jeho historii, současné podobě, ale také o plánech na jeho další rozvoj. Prohlédli jsme si nejrůznější stromy, keře, letničkové i trvalkové záhony, jezírko, sochy, pomník zakladatele parku císaře Josefa II., také zázemí pro děti, kterým patří dopravní hřiště, pískoviště, průlezky a Centrum volného času Lužánky, které má v areálu parku své sídlo. Zajímavostí parku Lužánky je také uměle vytvořený potok s rybičkami. Všichni účastníci byli velmi spokojení, jistě i proto, že byl příjemný sluneční den, a prot jsme se domluvili na další spolupráci s VZmB a naši klienti se mohou těšit na návštěvu parků Špilberk, Denisovy sady a dalších.

Fotogalerie

Komentovaná prohlídka parku Lužánky, 10. 9. 2010

Na druhou vycházku jsme se vypravili 29. září do přírody v okolí Soběšic, kterou pro nás připravil bývalý lesník a dnes učitel na Lesní škole Jezírko, pan Jan Libus. Nejprve jsme si prohlédli mýtinu, na které jsou vysazené jedličky, které si lidé kupují na Vánoce do svých domovů a na jaře je pak mohou vysadit do přírody. K této akci se již dvakrát připojili i klienti TyfloCentra. Dále jsme se učili poznávat stromy a keře podle kůry, listů a plodů, dověděli jsme se také mnoho zajímavostí o lesních cestách a jejich členění, potkali jsme i místo, kam chodí divočáci. I přesto, že nám část naší vycházky propršelo, vraceli jsme se zpět do Brna spokojení.

Fotogalerie

Komentovaná vycházka lesem v okolí Soběšic, 29. 9. 2010


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS