23. 02.

Snad všichni známe knížku Karla Poláčka „Bylo nás pět„. A právě tímto dílem byla inspirovaná výstava Koloniál u pana Bajzy aneb historie obchodu a obchodování, kterou jsme navštívili v úterý 8. února v Dětském muzeu na Kobližné ulici v Brně.

Dětské muzeum se přestěhovalo do nových prostor, získalo více vystavovacího prostoru, a proto se na výstavu mohla vydat opravdu početná skupina. Mezi klienty byl o komentovanou prohlídku mimořádně velký zájem.

Prohlédli jsme si postavy obchodníka Bajzy, cukráře Svobody, strýce Vařeky a řezníka Čtveráka a navštívili jsme unikátní prvorepublikové obchody s mnoha zajímavými exponáty vhodnými k haptické prohlídce. Kromě historických krámků nás čekal například jarmark, sbírka reklamních cedulí a plakátů či historických platidel.

Na závěr se sluší poděkovat naším průvodkyním, které nás svým poutavým komentářem provedli výstavou a umožnili nám prohlédnout si exponáty, které jsou běžným návštěvníkům přístupné pouze k nahlédnutí a lidem s těžkým postižením zraku byla umožněna haptická prohlídka.

Fotogalerie

Komentovaná prohlídka výstavy Koloniál u pana Bajzy, 8. 2. 2011


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS