23. 04.

V krásně slunném pátečním ránu 20. dubna 2012, jsme se s našimi klienty vydali na plánovaný kurz Nordic Walkingu, který se v několika posledních letech stal velkým hitem a vyhledávanou aerobní aktivitou všech věkových i váhových kategorií. Hlavní výhodou tohoto sportu je především styl chůze se speciálními holemi, při kterém zapojujeme daleko více svalů, než obvykle. Chůze s Nordic Walkingovými holemi mám pozitivní účinky na páteř a klouby.

 S  lektorem jsme se sešli u pavilónu Anthropos, kde jsme zároveň kurz započali. Po několika důležitých informacích, nám instruktor zapůjčil cvičné hole, které nám nastavil podle naší výšky. Jakmile jsme byli všichni odbaveni, mohl začít praktický nácvik.

Krev nám rozproudila malá rozcvička a hurá na plánovanou trasu, která vedla od pavilónu Anthropos k myslivně (cca 4km). Postupně jsme do chůze zapojovali více prvků, které nám pomohly rozpohybovat a efektivně zapojit celé tělo. Na myslivně nás uchvátila krásná vyhlídka na Brno.

Cesta dolů z myslivny byla sice rychlejší, ale správnou techniku chůze bylo potřeba dodržovat i tady. V průběhu celé cesty se nám lektor velmi hezky a intenzivně věnoval a pomáhal se správným držením těla. Kurz jsme zakončili strečinkem, aby nás na druhý den nebolely svaly. Odevzdali jsme hole a ještě chvíli povídali o novém zážitku.

Klienti byli z kurzu tak nadšení, že projevili zájem o koupi těchto holí i o další kurz. Po cestě k tramvaji nás hřál pocit, že jsme svému tělu dopřáli zdravý a příjemný pohyb.

Více informací o kurzech naleznete na oficiálních webových stránkách www.chodec.com

Fotogalerie

Vycházka s nordic walkingovými holemi, 20. 4. 2012


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS