23. 04.

Nadpis je možná nesrozumitelný, ale kdo zde očekává zprávu o jarním pobytu na Kuklíku, našel si ten správný článek.

Jarní pobyty si většinou užíváme při sluníčku a obdivujeme rozkvétající kytičky. Letos na konci března ani nemuselo mrznout a přesto nám kvůli počasí nezbylo nic jiného, než se opravdu zakuklit.

Na Vysočině byla zima, foukal silný a studený vítr, občas zapršelo a přes poslední noc dokonce nasněžilo. Tak jako vždy jsme však měli připravený program i pro případ nepříznivého počasí.

Kromě obvyklého programu byl pro zájemce připraven mimořádný ukázkový kurz  seberozvoje, který uvedl PhDr. Zbyněk Galvas. Je dobré říci, že se kurzu zúčastnili všichni přítomní klienti a také většina průvodců a účast byla opravdu bohatá. S kurzem seberozvoje se tak mohli seznámit i ti zájemci, kteří nemají možnost dojíždět na něj do Brna.

Mimo program nabízený pracovníky TyfloCentra přibyl ještě další, neplánovaný a neočekávaný. Jeden z účastníků, Honzík Ševčík spolu se svým tatínkem dovezli pedig a jedno odpoledne věnovali výuce pletení z pedigu. Jejich nabídka byla přijata s nadšením a bylo upleteno mnoho misek, ošatek a košíčků.

Také se ještě vrátím k víkendovému pobytu v říjnu 2011. Kdo četl článek o loňských pobytech na Kuklíku, možná si vzpomene na to, jak někteří otužilci cvičili ranní rozcvičky při mínus šesti stupních.

Pokud by někdo předpokládal, že teď vzaly ranní rozcvičky  kvůli ošklivému počasí za své, bude asi překvapen. I tentokrát se nevidomý účastník pan Zdeněk Ryzý ujal  předcvičování, ale skupinka nadšenců se musela spokojit s prostorem v jídelně. Zato hned poté byli cvičící odměněni – jen odtáhli židle od stolu a mohli snídat.

Aby byla jistota, že se zase brzy sejdeme, někteří účastníci se hned přihlásili na letní týdenní pobyt, který se uskuteční v době od 7. do 14. července. Těší nás, že zájem o další pobyty je odpovědí, kterou slyšíme nejraději – líbí se nám tady, jsme spokojeni, těšíme se, jsme tu rádi.

Informace o pobytech a přihlášky u Marie Švejdové,

tel. 515 919 774, mobil 774 715 104, v případě nepřítomnosti  541 240 420.

E-mail svejdova@tyflocetnrumbrno.cz  

Fotogalerie

Jarní Kuklík 2012


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS