31. 05.

V pátek ráno 18. 5. 2012 jsme se s našimi klienty setkali na zastávce Proškovo náměstí, abychom se společně vydali na komentovanou prohlídku Cacovického ostrova.

Cacovický ostrov je součástí městké části Brno – Obřany a jedná se o nově zbudovanou relaxační a odpočinkovou zónu sloužící nejen pro rodiny s dětmi, ale především pro setkávání. Ostrov je jediným a tudíž i největším ostrovem města Brna. Ze všech stran jej objímá řeka Svitava.

Po ostrově nás s velkou ochotou provázela paní Ing. Draga Kolářová, která měla celou rekonstrukci parku ve své kompetenci. Je tedy nejpovolanější z nejpovolanějších.

Na úvod nám paní Kolářová pověděla několik zajímavostí o místě, kde park vznikl. Dozvěděli jsme se zajímavé informace o kvalitě zdejší půdy, původní flóře a o historii celé lokality.

Při prohlídce nás hned na první pohled zaujal překrásný dřevěný most, který je jednou z dominant celého parku. Poté se před námi rozprostřela velká zelená louka s nově vysázenými stromky javorů a dubů. Celý projekt měl v brněnské městské části vytvořit kousek přírodní krajiny, což se podle našeho názoru opravdu povedlo. Uprostřed parku jsme narazili na další místní dominantu. Jednalo se o sousoší, které podle slov paní Kolářové znázorňuje dívku a chlapce a je pojmenované „Setkávání“, krásně tak vystihuje smysl a význam Cacovického ostrova.

Celá prohlídka se nesla v přátelském a veselém duchu. Po cestě nás hřálo slunce a tak jsme se příjemně naladili na zbytek dne.

Touto cestou bychom chtěli poděkovat paní Ing. Draze Kolářové za její vstřícnost, ochotu, ohleduplnost a také za velmi zajímavý výklad. Děkujeme.

Fotogalerie

Komentovaná prohlídka Cacovického ostrova, 18. 5. 2012


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS