10. 01.

Naše poslední zastávka u vzpomínání na kuklíkování v penzionu Kukla v Kuklíku jste zde mohli najít v článku o pobytu z dubna 2012.

Teď už se připravujeme na další jarní pobyt na Kukle, ale mezitím vám chceme ještě umožnit nahlédnout do dalšího dění v roce 2012.

V červenci se uskutečnil další úspěšný – už 14. letní kuklíkovací pobyt. Prožili jsme v Kuklíku týden nabitý pestrým programem. Vedle různých typů cvičení a ukázky z výběru lekcí kurzu efektivní komunikace jsme využívali pobytu v nádherné okolní přírodě, chodili jsme na tematicky zaměřené vycházky nebo jsme se šli jen tak projít. Vyjeli jsme si na výlet do Svratky do místního muzea se zajímavou expozicí vztahující se k životu ve městě v období 20. a 30. let 20. století a také jsme se cestou zpět zastavili na našem oblíbeném výletním místě – na Blatinách. Navštívili jsme jezdecký klub a ti mlsnější využili přestávku k posezení u místní speciality – dobré kávy v místní kavárničce.
Z dalších programů nelze nepřipomenout hraní oblíbených ruských kuželek, kterým bylo věnováno jedno odpoledne. Nesmíme zapomenout ani na nově zavedenou disciplínu z jara a to pletení z pedigu. Dá se říci, že pletaři pletou téměř vždy a všude – před snídaní, během dne i večer. V jídelně i v restauraci.

Počasí bylo tak i tak, ale nemrzli a nemokli jsme a při některých programech jsme mohli využít posezení pod slunečníky na zahrádce.

Nejčerstvější vzpomínky jsou z říjnového pobytu, to byl opět tzv. prodloužený víkend. Vzhledem k ročnímu období bylo počasí nejhezčí a nejteplejší. Sluníčko svítilo nad plán, původní předpověd meteorologů naštěstí nevyšla. Skutečně jsme se ohřáli a jen ráno a navečer bylo potřeba obléci si bundu. Díky příznivému počasí nasbírali někteří naši bystroocí průvodci spoustu hub.

Víkendové pobyty mají v poslední době několik společných prvků. Náš pravidelný účastník pan Zdeněk Ryzý se dobrovolně ujal ranních rozcviček a vzal na sebe úlohu předcvičovatele. Jeho nadšení se přeneslo na některé další účastníky a pan Zdeněk tak dostává zasloužené poděkování. Je třeba dodat, že jeho dobrým pomocníkem byl Honzík Ševčík, který při cvičení přesně a do taktu počítal.

Honzíkovi a tak stejně i jeho tatínkovi děkujeme také za to, že učili zájemce plést košíčky, ošatky a mističky z pedigu, který na Kuklík sami dovezli. Od jara tak naučili plést spoustu lidí, z nichž této vášni mnozí podlehli natolik, že si pedigem ve formě materiálu či hotových výrobků zaplnili domácnosti.

Velké poděkování předáváme také panu Ladislavu Studenému, který se svou manželkou, naší klientkou, za námi pokaždé přijíždí na jeden den. Pan Studený je modelář a při každé návštěvě přiveze jeden i dva krásné modely letadel, o kterých zasvěceně popovídá a nevidomým umožní osahat si letadélko ze všech stran, dokonce i z té vnitřní. Technicky nadané zájemce seznámí s ovládáním a pokud to počasí dovolí, má z toho užitek i letadélko, které se proletí nad loukou u Kukly. Kdo nemá možnost sledovat let zrakem, tak vnímá aspoň bzučivý zvuk nad svou hlavou.
Všechny tři kuklíkovací akce roku 2012 byly bohatě obsazené. Přidalo se opět několik nových zájemců a vracejí se i ti, kteří museli z nějakého důvodu některé pobyty zrušit.

Následující pobyt v penzionu Kukla je naplánován na duben 2013.

Fotogalerie

Kuklík, říjen 2012 - fotogalerie na Flickru

Kuklík, červenec 2012 - fotogalerie na Flickru


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS