13. 02.

Zasněžené pondělní dopoledne, 11. února, jsme se v TyfloCentru ve Vyškově sešli na besedě zaměřené na kompenzační pomůcky pro osoby se zrakovým postižením. Akce byla pořádána ve spolupráci s Tyfloservisem o.p.s., jehož tři zástupkyně, paní Žižlavská, Cicha a Charvátová nám přijely povyprávět o službách Tyfloservisu a předvést široký sortiment lup a jiných pomůcek. Místem setkání výjimečně nebyla kancelář vyškovského TyfloCentra, ale čítárna Základní školy Letní pole. Pracovnice Tyfloservisu tak měly k dispozici mnohonásobně větší prostor k vystavení a po té i předvedení pomůcek.

Po usazení všech návštěvníků zahájila svou řeč paní Žižlavská a představila nám služby, které Tyfloservis nabízí. Jak jsme se dozvěděli, jedná se kurzy prostorové orientace, počítačové kurzy, kurzy čtení a psaní Braillova písma, kurzy sebeobsluhy a také nácvik vlastnoručního podpisu. Následovala druhá část besedy, která spočívala v individuální práci s účastníky. Každá pracovnice postupně pracovala s jednotlivými návštěvníky, dokud nebyla všem poskytnuta konzultace. Podle očekávání byl největší zájem o zvětšovací lupy. Většina účastníků již přicházela s potřebou lupy a pracovnice Tyfloservisu jim pomáhaly s výběrem té nejvhodnější. V případě zájmu si pracovnice převzaly kontaktní údaje o návštěvníkovi a dohodly s ním vystavení doporučení na danou pomůcku.

Besedy se zúčastnilo celkem 8 návštěvníků, z toho 4 klienti, 2 zájemci o službu a 2 osoby jako doprovod. Účastníci, kteří nepatřili mezi klienty TyfloCentra, se o akci dozvěděli z týdeníku Region, v němž byla otištěna pozvánka na akci. Všem zúčastněným děkuji a návštěvníkům, kteří si vybrali nějakou pomůcku, přeji, aby se stala užitečným pomocníkem v jejich každodenním životě.

Fotogalerie

Vyškovské besedování s Tyfloservisem o kompenzačních pomůckách, 11. 2. 2013 - fotogalerie na Flickru


Autor:

Tags:

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS