17. 04.

Milí přátelé,

zveme vás na letošní již 24. ročník Tmavomodrého festivalu. Mezinárodní hudební festival zrakově postižených dětí a mládeže, k němuž se váže celá řada doprovodných akcí.

Letos festival proběhne ve dnech 17. a 18. května.

Naše doprovodné akce jsou pro vás připraveny na pátek 17. května od 13 do 18 hodin a v sobotu od 9 do 13 hodin. Místem konání je jako obvykle sál Břetislava Bakaly neboli Bílý dům v Brně na Žerotínově náměstí.

I tentokrát se v rámci výstavy kompenzačních pomůcek můžete těšit na to nejlepší, co pro nás vystavovatelé, tedy zástupci osvědčených firem připravují včetně olomoucké prodejny Tyflopomůcek, u nichž si budete moci zakoupit jakoukoliv pomůcku pro každodenní či příležitostnou potřebu. V případě, že už teď víte, co byste si chtěli u nich pořídit, vám doporučujeme se s nimi předem domluvit, aby vám ji do Brna přivezli. Týká se to především těch cenově náročnějších.

A jaký program jsme pro vás připravili?

– tradiční 19. ročník výstavy kompenzačních pomůcek pro zrakově postižené uživatele,

– již po patnácté se představí venkovní prezentace středisek výcviku vodicích psů z Prahy a Brna

tradiční již 22. ročník sobotního setkání příznivců výpočetní techniky s úpravou pro nevidomé a slabozraké uživatele

Výstavu doprovodí prodejní výstava výrobků z produkce dílny HapAteliéru brněnského TyfloCentra a v pátek i prodejní výstava výrobků z produkce žáků Střední školy Aloyse Klara.

V sobotu od 9:30 do 12:00 hodin proběhne v přednáškovém sále již tradiční setkání příznivců výpočetní techniky s úpravou pro nevidomé a slabozraké uživatele. V rámci tohoto setkání si budete moci vyslechnout upoutávky jednotlivých vystavovatelů, v nichž nás seznámí s novinkami a pozvou k návštěvě jejich stánků. A jakéže by to měly být novinky? Půjde především o informace spojené se zpřístupněním Windows 8.

ACE Design: zpřístupnění nového operačního systému Windows 8

Adaptech: Window-Eyes 8.1 v prostředí Windows 8 a Novinky v českém vydání programu SuperNova 13.5x

Spektra: SuperNova, Envid a ZoomText ve Windows 8

Galop: nejzajímavější novinky z nabídky firmy

V druhé polovině přednáškové části nás pánové Matěj Plch, Roman Kabelka a Pavel Ondra v krátkosti seznámí s tím, co jsou to tablety, proč a zda jsou vhodné nebo nevhodné pro nevidomé a s možnostmi jejich případné obsluhy bez použití zraku.

Patrik Pospíšil nám před půl dvanáctou v krátkosti představí vlastnoručně vytvořeného, jednoduchého e-mailového klienta, jehož obsluhu zvládne i úplný začátečník, a který spolupracuje se všemi používanými odečítači v systémech Windows 7 i 8. A kdo ví, možná k tomu ještě přidá i nějaké další, jednoduché a pro mnohé z nás užitečné aplikace.

Na úplný závěr proběhne vyhodnocení a ocenění výherců již šestého ročníku Memoriálu Zdeňky Vernarské. Základní část soutěže v těchto dnech právě probíhá. Finále soutěže se uskuteční během sobotního dopoledne a bude pro zájemce přístupné.

Pokud vás zajímá, jaké byly předchozí ročníky festivalu, podívejte se zde.

V případě potřeby zajištění doprovodu na místo konání, doprovod z místa konání, případně asistenci na místě, kontaktujte naše pracovníky Dispečinku asistenčních služeb na telefonu 515 919 670 nebo na mailu asistence@centrumpronevidome.cz, nejpozději do 10. 5. 2013. Po tomto datu již nejsme schopni zaručit, že asistenta zajistíme.


Autor:

Tags: , ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS