15. 09.

Ty sladký září! Jak modré nebe nad těmi vrchy, kde se barvy rodí!

Jdu zmaten vzduchem, jenž je plný tebe, a chtěl bych plouti povětrnou lodí!

Krátký výňatek z Knihy lesů vod a strání od S. K. Neumanna nás ve středu 10. 9. naladil při vcházení do Botanické zahrady přírodovědecké fakulty v Brně. Tato velmi rozmanitá zahrada se nachází na ulici Kotlářská. Celou naší procházkou nás provázela Ing. Alena Prýmková, naše průvodkyně nejen po lese. Během této exkurze do tajů botanické zahrady jsme se dozvěděli, k čemu jsou vhodné různé kytičky a bylinky. Paní Prýmková si pro nás, jako vždy, připravila zajímavé povídání, ukázky a hádanky některých květin a bylin a také zajímavé a krásné básně. Touto vycházkou nás provázela Kniha lesů vod a strání. Počasí nám vydrželo a všichni jsme si moc užívali volného dne. Jediným mráčkem na naší výpravě byl hluk tramvají a autobusů, které nám narušovaly náš program. Ale i tak jsme se všichni moc a moc bavili a děkujeme všem, kteří se zúčastnili, tentokrát byla účast obrovská. Na dalším výletě se těšíme na shledanou.

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Podzimní kvítí, 10. 9. 2014


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS