26. 05.

Květen ve Znojmě

Podle kalendáře je jaro v plném proudu. Na počasí venku to moc vidět zatím nebylo a není. Ve znojemském TyfloCentru jsme přesto nezaháleli. Co všechno jsme pro naše klienty připravili?

Sportovní aktivity byly zastoupeny oblíbeným plaváním v hale Ronja a návštěvou lanového centra Proud v Brně.

Kulturní aktivity se nesly v duchu návštěv divadelních představení. Naši klienti mohli vybírat mezi představením Zlatí úhoři a Dnes hrajeme Cyrana.

Hodnotící a plánovací posezení Na Věčnosti je pravidelnou a důležitou součástí naší činnosti. 11. 5. 2010  jsme se sešli Na Věčnosti a probírali jsme návrhy našich klientů na akce v příštím školním roce. Mnohé z jejich nápadů se pokusíme zařadit do našeho programu. Zajímavým nápadem je, např., návštěva krokodýlí farmy ve Velkém Karlově, návštěva uměleckého kovářství, návrh na návštěvu keramické dílny s možností něco si vytvořit. Klienti také projevili zájem o celodenní výlet za památkami Prahy a Českých Budějovic. Přivítali by i pokračování plavání v hale Ronja, návštěv divadelních představení, besed (cestovatelských a historických) a návštěv solné jeskyně.

Solná jeskyně je oblíbenou aktivitou našich klientů – seniorů. Ani nevlídné počasí a silný déšť neodradily skalní „jeskyňáře“ 14. 5. od jejich oblíbené akce.

Výlety zahájily a ukončily měsíc květen ve Znojmě. Hned 4. května vyrazila skupinka našich klientů za poznáním památek Mikulova. Naše klienty výborně provedla břeclavská kolegyně Jiřka. Květen jsme završili Cestou ze Znojma do pravěku.

Besedy se ve znojemském programu objevují převážně v zimním období, kdy se nedá příliš spoléhat na počasí a vyrazit ven. Proto jsme besedu nenabízeli v květnu žádnou. Ale i tak se jedna naše klientka zúčastnila besedy v břeclavském středisku – „Z Břeclavi na Kanárské ostrovy za dvě hodiny“.

A nezaháleli jsme ani v oblasti přípravy dalších akcí.

Naše administrativní pracovnice Olinka obnovila v květnu všechny nástěnky a informační panel.

Pozvánku na akci Tyflopomůcky Olomouc ve Znojmě naleznete zde.

Náš červnový program naleznete

Zde naleznete fotografie z přípravy letní turistické vycházky na Nový Hrádek.


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS