26. 09.

Na konci července se už po třinácté sjeli děti, instruktoři i vedoucí z celé ČR i Rakouska na tábořiště YMCA ve Veverské Bítýšce, aby zde od 29. července do 13. srpna společně prožili 14 dnů na táboře pro děti s těžkým postižením zraku.

Náš tábor je mezinárodní, kromě dětí ze všech koutů České republiky se jej účastnily i nevidomé a slabozraké děti z Rakouska v rámci realizace a naplňování příhraničního projektu Ani nevidomé hranice nerozděluje. České děti tak měly příležitost se seznámit se stejně zrakově postiženými vrstevníky ze zahraničí a procvičit si své jazykové znalosti.

Na děti opět čekalo 14 dní her, zpívání a „táborového života“.

Letošní tábor se nesl v duchu knihy Geralda Durella Mluvicí balík, podle které byly připravovány celotáborové hry. Ty se odehrávaly v nejrůznějších prostředích – na tábořišti samotném, na louce i v lese, a děti si při nich užily spoustu legrace.

Děti se také na táboře formou her učily dovednosti, které uplatní i v běžném životě – ukrojit a namazat si krajíc chleba, zavázat si tkaničky či od sebe odlišit jednotlivé bankovky. Tábor hraje důležitou roli i při zvyšování samostatnosti dětí. Na tzv. ptačce – výletu do blízkého města – děti samostatně plnily nejrůznější úkoly, které jsou opět zaměřeny na běžný život.

Kromě aktivit, zaměřených na učení dovedností, děti nepřišly ani o klasické táborové aktivity – táborák, sportovní den, hry na louce, koupání, jízdu na lodích či spaní ve stanu.

O táboře v médiích

Fotogalerie

Tábor pro nevidomé děti, 30. 7. až 13. 8. 2011

Projekt Ani nevidomé hranice nerozděluje je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj.


Autor:

Tags: ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS