8. 10.

Spolu s klienty jsme kráčeli ke zdraví snad mílovými kroky. Na čerstvém vzduchu v zahradě u Smrku jsme se sešli společně 30.9.2014. tato aktivita probíhala pod záštitou akce Brněnské dny pro zdraví. Odpolední návštěva zahrady u Smrku se nesla v duchu přátelské nálady i počasí. Sesedli jsme se společně u stolu, kde jsme si povídali o tom, jak se máme a s jakým očekáváním přicházíme. Poté jsme se začali věnovat výtvarné tvorbě, a to především tvorbě z hlíny a využívali jsme razítka s motivy indických květin. Tato aktivita bavila všechny návštěvníky nejen tím, že se můžeme vrátit do dětských let, kdy jsme dělali bábovičky na písku a plácali bláto dohromady, ale i tím, že zapojujeme naši fantazii při tvorbě a řekněme si otevřeně, není to vůbec jednoduché zpracovat si kus hlíny. Dalším naším krokem ke zdraví byla přednáška od paní doc. PaedDr. Marie Blahutkové, Ph.D. ,která se zabývá Psychologií sportu, Psychomotorikou a Psychologií koučování.Proč je důležité sportovat a zajímat se o své zdraví nám vysvětlila během velmi zajímavé, poutavé a poučné besedy. Prakticky jsme si vyzkoušeli cvičení a dostali jsme dobré rady. Paní Blahutková nás všechny naplnila novými znalostmi, optimistickým přístupem a nadšením zkoušet různá cvičení. Protože se jednalo o nenáročná cvičení, zvládne to opravdu každý. Takže žádné výmluvy na to, že jsme staří, mladí, unavení, zasmušilí, ale šup kráčejme společně ke zdraví.

Poslední zařazenou aktivitou bylo cvičení pod dozorem paní Zlaty Zumrové, která cvičí s našimi klienty i v TyfloCentru. Toto cvičení bylo další ukázkou toho, že to jde a vůbec to nebolí. Cvičili jsme na čerstvém vzduchu v prostředí velmi klidném a plném zeleně a proto nám toto cvičení dalo velmi mnoho energie.

Chtěla bych poděkovat všem zúčastněným, všem, kteří se na této aktivitě podíleli a zvláštní poděkování patří paní docentce Blahutkové, která si na nás udělala čas a bez nároku na finanční odměnu přišla mezi nás a dala nám skvělý a nezapomenutelný zážitek. Děkujeme!

Fotogalerie

Fotogalerie na Flickru - Happening u Smrku, 30. 9. 2014


Autor:

Tags: , ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS