8. 04.

Zveme vás na tradiční akci pro zrakově postižené, Tmavomodrý festival, který se koná ve dnech 14. – 15. května 2010. Tmavomodrý festival je mezinárodní hudební přehlídka zrakově postižených dětí a mládeže. Organizátorem je Brněnské kulturní centrum. Velká koncertní přehlídka proběhne již tradičně v pátek 14. května v odpoledních hodinách (cca od 14 do 18 hodin) v Sále Břetislava Bakaly (tzv. Bílý dům na Žerotínově náměstí v Brně). Hlavní koncert je přístupný po celou dobu konání a vstupné je dobrovolné.
Společnost TyfloCentrum Brno, o.p.s. již tradičně připravila doprovodné akce:

Dvoudenní výstavu kompenzačních pomůcek

  • pátek 14. května od 13 do 18 hodin,
  • sobota 15. května od 9 do 13 hodin.

Co bude k vidění:

  • speciální programy a počítače pro nevidomé a slabozraké,
  • kamerové zvětšovací lupy pro slabozraké,
  • mobilní telefony a PDA zařízení uzpůsobené pro nevidomé,
  • optické pomůcky pro slabozraké,
  • pomůcky ze sortimentu Tyflopomůcek Olomouc (i k zakoupení).

Během výstavy bude možnost zakoupit si výrobek z naší výtvarné dílny pro zrakově postižené HapAteliér či košík z Dědiny.

K dispozici bude i kniha nevidomého Jiřího Maršálka Hledání a snění s CD obsahující zvukovou nahrávku recitace básní v podání brněnského herce Ladislava Lakomého. Cena knihy je pro tuto výstavu snížena na 150 Kč a zakoupením knihy můžete přispět na další literární počiny nevidomých autorů.

Nebudou chybět ani prezentace škol výcviku vodicích psů před budovou Bílého domu – Střediska výcviku vodicích psů SONS ČR z Prahy a Školy pro výcvik vodicích psů Milana Dvořáka z Adamova.

Sobotní setkání zrakově postižených uživatelů výpočetní techniky

V malém sále Bílého domu se v sobotu 15. května uskuteční setkání zrakově postižených uživatelů výpočetní techniky. Můžete se těšit na novinky z oblasti ozvučených mobilních telefonů, představeny budou programy Dolphin Guide a WebText či projekty Beletrik a Ven ze tmy. Proběhne také finále 3. ročníku soutěže pro nevidomé Memoriál Zdeňky Vernarské. Sobotní setkání zahajuje v 9.30. Předpokládaný konec ve 12 hodin.

Doporučujeme se na výstavu vydat s doprovodem, který Vám pomůže v místě s orientací. Zejména v pátek bývá na výstavě velké množství návštěvníků.

Pokud nemáte možnost sebou vzít průvodce, můžete si objednat průvodcovskou službu v Brně. Předpokládá to, že do Brna se budete schopni dostat. Objednaná asistenční služba může zahrnovat doprovod z nádraží na místo konání, doprovod z místa konání na nádraží, případně také průvodce na místě. Objednávky přijímáme na tel. 774 715 093 nejpozději do 7. května 2010 (po tomto datu již nejsme schopni zaručit, že asistenta zajistíme). Platba za asistenci proběhne přímo na místě u pracovníků TyfloCentra Brno dle platného ceníku. Vámi objednaní asistenti budou mít instrukce. Při objednání je nutné sdělit:

  • na které nádraží přijedete, v kolik hodin a odkud jedete,
  • v případě doprovodu z výstavy ze kterého nádraží, v kolik a kam jedete,
  • zda se vám má asistent věnovat i po dobu vašeho pobytu na akci, tj. doprovázet vás na výstavě a pomoci s orientací a s případnými dalšími informacemi.

Pro ty, kteří doprovod budou mít sebou:  z autobusového i vlakového nádraží se na Žerotínovo náměstí dostanete tramvají č. 12, směr Technologický park. Z autobusového nádraží Zvonařka je to 5 zastávek, z vlakového Hlavního nádraží to jsou 3 zastávky. Zastávka se jmenuje Česká. Z Hlavního nádraží můžete použít i tramvaj č. 13. V případě potřeby na zastávce Česká se ptejte na Bílý dům.

Příjemný pobyt v Brně, pokud se rozhodnete přicestovat.


Autor:

Tags: , ,

Přidat komentář


Warning: Undefined variable $user_ID in /data/web/virtuals/132902/virtual/www/subdom/blog/wp-content/themes/wp-simply-06/wp-simply-06/comments.php on line 82


TyfloCentrum Brno, o.p.s.

TyfloCentrum Brno, o.p.s.
Pomáháme nevidomým a slabozrakým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu jejich života.
Naše Centrum pro nevidomé najdete v Brně, Břeclavi, Vyškově, Znojmě a Moravském Krumlově.
Více informací o naší společnosti

Podpořte naši organizaci

Podpořte prosím naši činnost zasláním DMS, finančním či materiálním darem. Více informací o možnostech podpory najdete na stránce Jak nám můžete pomoci? Děkujeme.

Rubriky

Archivy

Odkazy

Přihlásit se k odběru RSS